Wanneer is uw vloer aan renovatie toe?

In welke conditie verkeert uw sportvloer?

Slijtage, beschadigingen en een glad oppervlak

Slijtage, beschadigingen en een glad oppervlak

Simpel gezegd is uw vloer toe aan een renovatie wanneer de veiligheid van sporters en de sportieve prestaties niet meer gegarandeerd kunnen worden. De belangrijkste oorzaken hier zijn krassen, scheurtjes, beschadigingen, een glad oppervlak en slijtage van de coating en de belijning.

Uiteraard komt er graag een specialist van Herculan op locatie om uw vloer te beoordelen en de mogelijkheden voor renovatie met u te bespreken. Uw vloer is toe aan renovatie wanneer het volgende wordt geconstateerd:

  • Een te gladde vloer die zelfs na een diepte reiniging niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Sporters verliezen hierdoor de controle over hun acties wat kan leiden tot valpartijen en blessures.
  • Relevante mechanische beschadigingen waarbij plaatselijk herstel niet meer mogelijk is of niet opweegt tegen een complete renovatie. Beschadigingen kunnen ontstaan door verkeerd gebruik van zware toestellen, oneigenlijk gebruik van de sportvloer, een te hoge puntbelasting, maar ook door het langdurig volgen van een verkeerd schoonmaakprotocol. Met name bij schoonmaakbeurten krijgt vocht zo de kans de vloer binnen te dringen wat kan leiden tot ernstige problemen zoals onthechting en opzwellen van de vloer met complexe reparatiewerkzaamheden tot gevolg. In het uiterste geval is een renovatie niet meer mogelijk en zal de sportvloer compleet vervangen moeten worden.
  • Slijtage van de coating en of de belijning. Vervuiling wordt hierdoor in de hand gewerkt evenals het minder zorgvuldig omgaan met de vloer. Dit leidt weer tot een verhoogde kans op ernstige mechanische beschadigingen. Ook kan de slijtage ertoe leiden dat de sportvloer niet meer aan de eisen voldoet waardoor officiĆ«le wedstrijden en sportevenementen niet meer mogen plaatsvinden. Als de sportvloer op tijd gerenoveerd wordt kan voorkomen worden dat deze compleet vervangen moet worden.
  • Een te glanzend oppervlak dat zorgt voor teveel lichtreflectie. Dit kan voor sporters als zeer vervelend worden ervaren.